4,5 години затвор за Вальо Американеца, представял се за шеф на ДАНС

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/45-godini-zatvor-za-valyo-amerikaneca-predstavyal-se-za-shef-na-dans/30028 Crimes.bg
4,5 години затвор за Вальо Американеца, представял се за шеф на ДАНС

Валентин Киров - Вальо Американеца получи наказание от 4,5 години лишаване от свобода за измама. Мъжът се представял за шеф на Държавната агенция за национална сигурност, служител на МВР и полковник от Министерството на отбраната.Между 2008 и 2012 година Киров обещал на различни хора да извърши определени услуги като спиране на прокурорска проверка, назначаване на работа и други в Пазарджик и Пловдив. За целта 10 души трябвало да му платят подкуп в размер на общо 31 100 лева.Мъжът е подбудил свидетел да потвърди неверни показания, пречил е на разследване и е държал нерегламентирано служебни надписи, пропуск за паркинг и служебни знаци на МВР.Освен това той се е провинил с това, че е притежавал без да има право заготовки за печати за съставяне и преправяне на удостоверения, нотариални актове и други документи за учредяване на право на собственост, прехвърляне или удостоверяване.По всички точки от обвинението той получи общо възможно най-тежката присъда при баланс на смекчаващите вината доказателства и утежняващите – 4,5 години лишаване от свобода. Присъдата му беше намалена с 1/3, защото признал вината си като така става 3 години.До момента Киров е прекарал в ареста една година, която ще се приспадне от наказанието. Той заяви пред съда, че хората са го подбудили към извършване на престъплението, тъй като сами са отишли при него и са изявили желание да му платят.Материалът е публикуван в секция "Криминални новини"

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.