Внезапно издъхна Данчо Графа - страшилището на Сливен

https://crimes.bg/index.php/inczidenti/vnezapno-izdahna-dancho-grafa-strashilishteto-na-sliven/38418 Crimes.bg
Внезапно издъхна Данчо Графа - страшилището на Сливен

Едно от знаковите лица на ъндърграунда в Сливен – Йордан Графов Божериков, който е по-известен с прякора Данчо Графа, почина вчера. Обстоятелствата, при които е настъпила смъртта му, остават неизяснени, пише БЛИЦ.БГ, позовавайки се на Флагман.бг. 

За пръв път името на Графа се появи в публичното пространство през 2003 година. Тогава той избяга от полицията, докато дознателят и адвокатът му разговаряли. В онези времена името му се свързваше с набирането на дами, предлагащи платена любов и разпространението на забранени субстанции в Сливенска област.

Преди две години Графа се сдоби с обвинение, според което той бе обявен за тартор на организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство и рекет.

Групата, в която участват още четирима души, е функционирала от януари месец 2016 г. Пострадали от дейността на силовата групировка са 30 души. Всички те са дали показания.

Участниците в схемата предоставяли кредити срещу високи лихви от 500 до 1000 лв. Техни клиенти били малоимотни хора от Сливенския регион. Дори и при минимално забавяне на плащанията от страна на кредитополучателите, следвали поредица от заплахи и побоища. Практика на членовете на групата било нахлуване в домовете на длъжниците. От там те задигали телевизори, хладилници и други вещи. С парите от продажбата им връщали инвестицията си заедно с лихвите, пише БЛИЦ.БГ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.