Токсиколог с нова версия за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан

https://crimes.bg/index.php/inczidenti/toksikolog-s-nova-versiya-za-misterioznata-smart-na-9-godishniya-stefan/38425 Crimes.bg
Токсиколог с нова версия за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан

Топтоксикологът професор Никола Александров направи нови разкрития за мистериозната смърт на 9-годишния Стефан от Кардам. Специалистът, който е един от създателите на първия пробиотик в света, заяви че българинът е критичен към храната си, повече от необходимото. 

 

В интервю за "Монитор" той заяви, че информацията за случая е оскъдна и все още не може да се каже със сигурност какво е причинило смъртта на детето. Не се споменава за важни симптоми като диария и висока температура, които в този случай също са насочващи, допълва специалистът. 

 

Той поясни, че при наличието на температура, по-скоро става въпрос за инфекция. Токсикологът допълни още, че не е налична информация дали децата са консумирали някакви билки. Хипотезите са свързани с отравяне с различни химични вещества, включително и такива, съдържащи се в билки и други растения. 

 

Специалистът е категоричен, че в тази ситуация колегите му са постъпили адекватно - дали са медикамент против повръщане, защото това е бил единственият симптом. Той е убеден, че в случая не става въпрос нито за грешка от страна на близките, нито за грешка от страна на лекарите. Професорът допълни, че някои вещества причиняват остра интоксикация и това състояние протича изключително бързо и води до фатални последици, пише БЛИЦ.БГ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.