Шокиращо разкритие за хеликоптера на Коби Брайънт

https://crimes.bg/index.php/inczidenti/shokirashto-razkritie-za-helikoptera-na-kobi-brayant/34303 Crimes.bg
Шокиращо разкритие за хеликоптера на Коби Брайънт

Хеликоптерът на Коби Брайънт -"Сикорски Ес-76Б", който се разби край Калифорния не е бил оборудван със специална система за предупреждение при сблъсък с наземно препятствие.

Преди 14 години е била направена препоръка за промяна в оборудването на летателното тяло, съобщава представителя на Националното управление за безопасност на полетите Дженифър Хоуменди, цитирана от агенциите ТАСС и Ройтерс, пише БЛИЦ.

През март месец 2004 година при авиокатастрофа с хеликоптер от подобен модел - "Сикорски Ес-76А",в Мексиканския залив загинаха 10 души.

Две години след този инцидент Националното управление за безопасност на полетите е препоръчало на Федералното авиационно управление да се монтират системи за предупреждение за сблъсък на всички хеликоптери, които са предназначени за превозване на шестима или повече пътници. Препоръка не е била изпълнена за всички хеликоптери. Със системата са били снабдени единствено хеликоптерите на спешна помощ.

Вероятно подобна система в хеликоптера на Коби Брайът е можела да предотврати катастрофата, при която той загина заедно с дъщеря си и с още едно семейство.

Летателното тяло на баскетболната легенда не е разполагало и с "черна кутия".

Радарните данни сочат, че пилотът на хеликоптера е направил опит да се издигне над облаците. На височина от около 700 метра машината внезапно е започнала да губи височина. Минута по-късно хеликоптерът се разбива в район с ограничена видимост и гъста мъгла.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.