Първа версия за пожара в "Дунарит"

https://crimes.bg/index.php/inczidenti/parva-versiya-za-pozhara-v-dunarit/38294 Crimes.bg
Първа версия за пожара в "Дунарит"

Вече има първа версия за извънредната ситуация, която причина същински огнен ад в завод "Дунарит".Пожарът е обхванал цеха, който гори, се нарича "110". Вероятно огънят е тръгнал от кабели. Според неофициална информация, публикувана от Монитор, работници са напуснали завода и са тръгнали по пътя за Николово с цел да избягат от огнения ад.

 

Шефът на завода Петър Петров заяви, че са горели взривни вещества. 

 

„Обстановката вече се нормализира и е спокойна. Практически няма пожар. По нашите процедурни правила е необходимо да се изчака 24 часа, преди огледът да бъде разрешен. Взривните вещества не се гасят. Подобни действия може да предизвикат взрив. Причината за пожара може да е както човешка грешка, така и техническа причина, но може и да е съвсем страничен фактор, който не е предвиден. Всичко е възможно да се е случило”, коментира Петров в ефира на Нова тв. 

 

В ефира на бТВ изказване направи бившият министър и шеф в МВР Валентин Радев. Той заяви категорично, че става въпрос за пожар и призова да не се спекулира със случая. 

 

Радев е категоричен, че не съществува опасност за гражданите и те не трябва да се притесняват. Той посочва, че все пак заводът функционира и подобни инциденти не са изключени. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.