„Не защитавай българите!“: Роми пребиха мъж пред урната, снимал ги да гласуват по няколко пъти, полицията гледа и мълчи

https://crimes.bg/index.php/inczidenti/ne-zashtitavay-balgarite-romi-prebiha-mazh-pred-urnata-snimal-gi-da-glasuvat-po-nyakolko-pati-policiyata-gleda-i-malchi-3/120142 Crimes.bg
„Не защитавай българите!“: Роми пребиха мъж пред урната, снимал ги да гласуват по няколко пъти, полицията гледа и мълчи

Пореден изборен скандал се разрази, този път от Видин. Член на секционна комисия в местния квартал „Нов път“, който е населен предимно с роми, се оплака, че е бил пребит в самото изборно помещение, след като се опитал да заснеме хора, които гласували многократно.

В схемата, както твърди членът на комисията Кольо Петров пред Нова ТВ, участвали двама души, които отишли в секцията с номер 050900072, като донесли списък с имена и ЕГН и започнали да пускат бюлетини.

Той твърди, че се опитал да ги възпре, но бил предупреден да не се бърка и „да не защитава българите“. Петров решил да заснеме нарушението с телефона си. В секцията влезли няколко човека, които го пребили и го заплашили с убийство, разказа той.

В историята се включи Милен Милчев, кандидат-кмет от ИТН за община Видин. Както изглежда, към неговата партия принадлежи нападнатият член на комисия.

Той заяви, че Петров се опитал да разкрие истината за изборната измама и заради това „изяде нечуван пердах“. Според Милчев в двора на училището, където се намирала секцията, е имало бус на жандармерията и над 30 униформени полицаи. Това мощно полицейско присъствие било типично за секциите в ромските квартали. Служителите на реда обаче допуснали биячите в секцията. „Това не бива да бъде разглеждано като ромска свада, а посегателство върху изборния процес“, каза Милчев.

По думите му партията е подала сигнал до общинската избирателна комисия, а тя е сезирала на свой ред прокуратурата. Обвинените за побоя били задържани, а впоследствие освободени, твърди кандидат-кметът.

От прокуратурата обещават да проверят случая и да дадат повече информация, съобщава Нова ТВ.

Източник: narod.bg

 

14 Коментара

Jeffry

преди 5 месеца

Производитель спецодежды в Москве магазин спецодежды в москве - купить оптом спецодежду.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.