„Меден Рудник“ с петиция срещу терора от ромските сватби, искат помощ от община и полиция

https://crimes.bg/index.php/inczidenti/meden-rudnik-s-peticiya-sreshtu-terora-ot-romskite-svatbi-iskat-pomosht-ot-obshtina-i-policiya/36229 Crimes.bg
„Меден Рудник“ с петиция срещу терора от ромските сватби, искат помощ от община и полиция

Жителите на най-големият бургаски комплекс „Меден Рудник” излизат с петиция до кмета на Бургас, до МВР Бургас, до районния кмет, обмудсмана с искане институциите да вземат незабавни мерки срещу шумните ромски сватби и денонощния терор от силната музика и маанетата, които озвучават целия комплекс. В петицията се посочва, че въпреки наредбата за обществения ред, която забранява устройването на сватбени, семейни и други частни събирания на тротоари, улици, между жилищни пространства и други територии – общинска собственост, без предварително писмено разрешение на директора на дирекция „Управление при кризи обществен ред и сигурност“ (УКОРС) на Община Бургас, дежурните полицаи и служители на обществен ред, са безсилни да спрат или предотвратят използването на мощни уредби за ромските сватби, които се състоят най-често от четвъртък до неделя (от месец Юни до края на месец Октомври). „Така, ние, жителите на Меден рудник, сме лишени, без право на избор, от правото си на отдих през почивните дни и сме принудени да слушаме по цели дни и до късно през нощта, музика, гърмежи, фойерверки, които не желаем. Често от ромската махала звучи силна музика през малките часове на нощта и в делнични дни. Въпреки многобройните подадени сигнали за тази нередност, бързи и адекватни мерки рядко са взимани. Ромите се чувстват недосегаеми – малко след заминаването на полицейски патрул, които са им направили само забележка, музиката зазвучава отново.Жителите на Меден Рудник настояват да се вземат бързи и адекватни мерки, чрез които ромите да бъдат принудени да прекратят музикалния тормоз над останалите жители на комплекса. „Законите и наредбите за обществен ред, са създадени за всички, не са само за българите. Това нагнетява напрежение сред живущите тук и ние искрено се надяваме, че ще имате силата, уменията и възможностите да го предотвратите”, пише в петициятаПетицията е качена във Фейсбук и вече е подписа от близо 100 души.The post „Меден Рудник“ с петиция срещу терора от ромските сватби, искат помощ от община и полиция appeared first on zonaburgas.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.