Голям скандал с ранените полицаи на магистралата: Замесена частна фирма

https://crimes.bg/index.php/inczidenti/golyam-skandal-s-ranenite-policai-na-magistralata-zamesena-chastna-firma/27283 Crimes.bg
Голям скандал с ранените полицаи на магистралата: Замесена частна фирма

Експерт-инспекторът по пътни условия от ЕЦТП (Европейския център за транспортни политики) Диана Русинова коментира, че не крие възмущението си, че силите на МВР се използват по най-безпардонно за да организират ВОБД (временна организация и безопасност на движението) на частна фирма.


Тя отбелязва, че фирмите са спечелили обществените поръчки за да извършват обновяване на пътната маркировка. Те са длъжни да подсигурят цялото необходимо оборудване за безопасността на всички – извършващи ремонтните и сервизните дейностите и участниците в движението.


European Center for Transport Policies всъщност е една неправителствена организация, но тя се грижи за безопасността на гражданите и партньорите на организацията, допълва тя.


Според нея вина за тежкия инцидент, при който бяха сериозно ранени 2-ма полицаи е на ръководителя, изпратил патрула с тази задача.


Русинова критикува фирмата изпълнител, че постъпва нагло и безочливо да използва МВР за организация на движението вместо да закупи необходимото оборудване, което е практика в целия Европейски съюз.


В САЩ дори се използват ремаркета, които са пригодени да поемат удара, ако случайно водач се вреже в тях и не е разбрал, че се полага маркировка или се извършват ремонтни дейности. По този начин се запазва живота на всички участници – и на пътните служители и на шофьорите.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.