Зрелищен арест на съден за поръчково убийство в центъра на София (ВИДЕО)

https://crimes.bg/index.php/analizi/zrelishten-arest-na-saden-za-porachkovo-ubiystvo-v-centara-na-sofiya-video/30380 Crimes.bg
Зрелищен арест на съден за поръчково убийство в центъра на София (ВИДЕО)

Двама души са задържани от служители на Сектор „Реагиране и проникване“ към Националната полиция в центъра на София, съобщава БНТ. Единият от задържаните е Пеньо Мангъров-Мангъра, а другият е бил шофьорът му, чието име не се споменава. Мъжът е съден за поръчково убийство. Акцията е проведена около 13:30 часа днес близо до площад „Македония“, пред централата на Агенция „Пътна инфраструктура“.Двамата задържани са били отведени с два микробуса със затъмнени стъкла. Според непотвърдена информация, двамата мъже са се придвижвали с автомобил „BMW“. Очаква се за информацията да бъде официално съобщена от пресцентъра на МВР по-късно. Мангъров е съден за убийството на чеха Ладислав Цимерман през 1998 година в Чехия.Според обвинението, тогава мъжът в съучастие трима сънародници на жертвата са, е ликвидирал Цимерман на 27 декември. Пловдивският окръжен съд постанови 20-годишна присъда по обвиненията. Убитият бил поръчан от съпругата си – Мартина. Срещу него имаше и друго обвинение за убийството на друг чех – Иржи Витек, по което беше обявен за невинен. Мангъров обяви, че няма нищо общо с двете убийства и твърди че дори не се е намирал в Чехия по това време. Алибито му може да бъде потвърдено и от негов приятел.Мъжът има и присъда за изнасилване, която е изтърпял в България. Той е бивш боксьор, който е живял в Чехия известно време преди да бъде обвинен за убийство. През 2011 година Мангъров е задържан и за рекет. Видео от тогавашния му арест в столичния ж.к. "Люлин", можете да видите по-долу.Наскоро беше задържана групата за мокри поръчки "Килърите 5", подозирана в убийствата на хора като Филип Найденов-Фатик и Митко Бретона. Повече за мокрите поръчки на бандата, ръководена от Йоско Костинбродския, четете тук.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.