Златко Баретата загази здраво

https://crimes.bg/index.php/analizi/zlatko-baretata-zagazi-zdravo/43760 Crimes.bg
Златко Баретата загази здраво

Златко Баретата загази здраво

Изглежда тъмните облаци над Златко Баретата няма да се разсеят скоро.

Искове на КПКОНПИ за отнемане на имуществото му на обща стойност от 3 милиона лева, бяха уважени от съдилищата в страната. СГС издаде заповед за отнемане на имущество, принадлежащо на Баретата и съпругата му и свързани с тях двамата фирми, чиято стойност е 1 640 245,10 лв.

След като мафиотът се сдоби с обвинение за участие в организирана престъпна група за наркотици, комисията започна проверка.

Събраните от нея доказателства са приети от съда. Експертите са категорични, че в случая е налично значително несъответствие между имуществото на Иванов и неговите приходи.

То е било придобивано от него или от съпругата му. Това се е случвало чрез контролирани от тях дружества, както и дялове във фирми и банкови сметки.

Съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата дружествени дялове, луксозни автомобили, както и суми от банкови сметки.

Сумата от 1 570 620,32 лв. е отнета от Спас Спасов и свързани с него лица, след решение на съда.

След обвиненията за неплащане на ДДС и корпоративен данък от негова страна е започна проверка. Дължимите суми са в особено големи размери. Установено е, че Спасов е използвал и документи, чието съдържание не отговаря на действителността, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.