Закопчаха известен бизнесмен по знаковото дело за КТБ

https://crimes.bg/index.php/analizi/zakopchaha-izvesten-biznesmen-po-znakovoto-delo-za-ktb/38018 Crimes.bg
Закопчаха известен бизнесмен по знаковото дело за КТБ

Два дни по-късно е освободен



Два дни по-късно е освободен

Известен бизнесмен е бил арестуван по знаковото дело за КТБ.

 

Бившият президент на баскетболния клуб „Левски“ – Иван Джиджев е бил закопчан заради обвинение в улесняване на длъжностно присвояване от КТБ и пране на пари.

 

Иван Джиджев Джиджев е един от свидетелите по централното дело за фалита КТБ. От прокуратурата твърдят, че бившият спортен мениджър е изтеглил "привиден" и необезпечен кредит от КТБ в полза на фирмата си "Велдер Пропъртис". По този начин той е "улеснил длъжностно присвояване" от страна на изпълнителния директор на банката Александър Пантелеев и на бившия директор "Кредитиране" Георги Зяпков, съобщава правният сайт "Де Факто".

 

Освен това бившият спортен мениджър е подведен под отговорност и за това, че е получил 9 млн. лв. повече, отколкото са му били нужни. Това е навело прокуратурата на мисълта, че в случая става въпрос за пране на пари.

От информацията става ясно, че в крайна сметка кредитът на Джиджев е бил погасен.

 

Той е бил задържан в неделя, но още във вторник е освободен, след като от Апелативния съд посочват, че от представените доказателства не може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление.

На свобода са и Пантелеев и Зяпков, за които се твърди, че са извършили основното длъжностно престъпление.

 

Двамата са освободени под парична гаранция от 5000 лева. Според съда няма опасност Джиджев да се укрие. Новината за повдигнатото обвинение и ареста не беше разпространена предварително от прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.