Загиналият в Украйна българин застигнат от кошмарна смърт (Иван Минков е бил затрупан жив)

https://crimes.bg/index.php/analizi/zaginaliyat-v-ukrayna-balgarin-zastignat-ot-koshmarna-smart-ivan-minkov-e-bil-zatrupan-zhiv/43036 Crimes.bg
Загиналият в Украйна българин застигнат от кошмарна смърт (Иван Минков е бил затрупан жив)

 

Загиналият в Украйна българия е бил затрупан жив, узна Crimes.

Иван Минков е лежал в продължение на четири часа под купища отломки след бомбандировка над неговата част. Другарите му не са успели да го спасят заради бойните действия край тях.

Припомняме ви, че бесарабският българин загина по време на защитата на Чернигов. В родното му село – Чушмелия или Криничное, е започнала инициатива да кръстят на негово име улица.

Решението да отиде на фронта, младежът взел сам. Мечтаел си след това да създаде семейство. Заради бойните действия е било невъзможно да бъдат открити тленните му останки. Това става едва след оттеглянето на руските сили от Северна Украйна месец след неговата гибел. През това време неговите близки са били в неведение за съдбата му и са го издирвали, защото се е водел за изчезнал и се е предполагало, че може да е попаднал в руски плен.

Иван не е единственият бесарабски българин, който се сражава в момента в Украйна. Около 300 наши сънародници от Болградска област са се включили във военните действия. Един от тях дори в момента се сражава в Мариупол.

Има информация и за други загинали бесарабски българи, но засега не може да бъде потвърдена.

Източник: бТВ 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.