Задава се истински взрив на имотния пазар след това решение на държавата

https://crimes.bg/index.php/analizi/zadava-se-istinski-vzriv-na-imotniya-pazar-sled-tova-reshenie-na-darzhavata/43458 Crimes.bg
Задава се истински взрив на имотния пазар след това решение на държавата

Елспертът е категоричен, че това решение на държавата ще доведе до взрив на имотния пазар

 

Същински взрив на имотния пазар се очаква след решението на държавата за създаване на държавни бензиностанции, прогнозират експерти.

Появата на купувач за парцел за бензиностанция, предполага вдигане на цените на имотите, убеден е изпълнителният дикретор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

 

Според него, веднага след като държавата заяви намерението си да започне да купува, спекулата ще тръгне нагоре и това ще доведе до същински взрив с цените на имотния пазар.

 

Той разкри, че цената на земята е „критична“ за изграждането на една бензиностанция. Експертът подчерта, че в урбанизирани територии тя е по-скъпа и там се купува между декар и два за целта.

 

Андрей Делчев поясни, че по магистралите се купуват средно по 3-6 декара за тази цел и там цената е много висока.

 

Друг важен компонент в тази инвестиция са съоръженията.

 

Делчев добави, че нормалният процес на изграждане на една бензиностанция продължава около година при условие, че не се налага да се променя предназначението на парцела.

 

Експертът добави, че цената на проекта се вдига при изграждането на заведение към бензиностанцията.

 

Той определи намерението на държавата да построи около 100 бензиностанции за една година като "доста оптимистично", пише pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.