Ясна е съдбата на още един от руските шпиони

https://crimes.bg/index.php/analizi/yasna-e-sadbata-na-oshte-edin-ot-ruskite-shpioni/40781 Crimes.bg
Ясна е съдбата на още един от руските шпиони

Решена е съдбата на още един от руските шпиони

Военно-апелативният взе решение Любомир Медаров, който е директор на секретната регистратура в НС и обвинен с четирима други в шпионска дейност в полза на чужда държава,  да остане за постоянно в ареста.


Съдът отказа да измени в по-лека мярката на Петър Петров, който е зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната.


Решението е окончателно. Това обясниха военният прокурор Елин Алексов и адвокатът на Медаров - Васил Василев, предава БЛИЦ, позовавайки се на БНР.

Повече от три часа продължи заседанието заради нови доказателства, внесени от прокуратурата. Мерките за неотклонение се гледат при закрити врати заради секретността на информацията. Журналистите бяха допуснати до съдебната зала само, за да чуят решението на магистратите.

По неофициална информация част от доказателствата са свързани със записи, които показват как обвиняемите се договарят какво да говорят пред съда, а другите са свързани с класифицирани документи, които са част от разследваната шпионска афера.


Искането за по-лека мярка и на т.нар. резидент Илия Илиев, който е бивш шеф във военното разузнаване, е пристигнало днес. Все още не е  ясно дали и неговата мярка ще се гледа днес, пише БЛИЦ.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.