Ясна е съдбата на бащата, който хвърли детето си от мост в Габрово

https://crimes.bg/index.php/analizi/yasna-e-sadbata-na-bashtata-koyto-hvarli-deteto-si-ot-most-v-gabrovo/40783 Crimes.bg
Ясна е съдбата на бащата, който хвърли детето си от мост в Габрово

Решена е съдбата на бащата, който хвърли детето си от мост в Габрово

Съдиите взеха окончателно решение за Дилян Бетев, който умишлено хвърли от мост край Габрово и уби малолетния си син през 2019 г. Мъжът ще лежи в затвора доживотно, предаде Нова тв, съобщава БЛИЦ.

Присъдата на апелативния съд във Велико Търново бе потвърдена от върховните магистрати.Мъжът е признат за виновен по обвинение за това, че при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил малолетния си син, който се намирал в безпомощно състояние.

Бетев е осъден да изплати обезщетение в размер на 200 000 лв. за причинените неимуществени вреди.

Той е хвърлил детето си през висок виадукт, през нощта, търсейки оправдание в житейските си неблагополучия и личен конфликт с майката.

Психологическата експертиза го определя като личност с емоционално нестабилни черти, склонен към цинизъм, арогантност и дързост, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.