Втора доживотна присъда за Божидар Атанасов

https://crimes.bg/index.php/analizi/vtora-dozhivotna-prisada-za-bozhidar-atanasov/41408 Crimes.bg
Втора доживотна присъда за Божидар Атанасов

Втора доживотна присъда за Божидар Атанасов

Присъдата на Божидар Атанасов за доживотен затвор бе потвърдена от съда в Пловдив. Мъжът е обвинен за убийството на бизнесмена Огнян Харизанов, който е бил негов партньор в наркоразпространението. Магистратите определят престъплението като опасен рецидив.

Делото бе върнато от Върховния касационен съд за разглеждане от друг съдебен състав на Апелативен съд – Пловдив.

Магистратите изпълниха дадените в отменителното решение указания. Според събраните гласни и писмени доказателства и три допълнителни балистични експертизи, вторият състав на въззивната инстанция достигна до становището на първия състав.

Подсъдимият е прострелял Огнян Харизанов в интервала 23.00 ч. - 23.20 ч. на 17 август 2007 г. във вилата му в Родопите.

Божидар Атанасов е осъден да заплати по 200 000 лева за децата на бизнесмена, а за жената и родителите му – от по 150 000 лева заедно със законната лихва от датата на увреждането, потвърдиха магистратите.

Делото в Апелативния съд бе образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пловдив и жалби на подсъдимия и на гражданските ищци срещу присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която Божидар Атанасов е осъден на доживотен затвор.Решението на Апелативния съд не е окончателно, подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Във фаталната нощ Оги Лудия спретнал купон във вилата си, на които присъствали съпругата и децата му.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.