Войната с варненските джебчийки ескалира

https://crimes.bg/index.php/analizi/voynata-s-varnenskite-dzhebchiyki-eskalira/37358 Crimes.bg
Войната с варненските джебчийки ескалира

Хората от Варна решиха сами да се справят с наглите джебчийки, като показват лицата им публично.За целта бяха разлепени техни снимки по всички автобусни спирки във Варна, оскърбените крадли решиха да защитят честта си по същия начин. В Игнатиево бяха налепени снимки на най-големите им врагове.

В лицето на Калоян Георгиев, който е организатор на гражданската акция срещу джебчийките, както и още няколко будни граждани те виждат сериозна опасност и целта им е да предупредят колежките си.

След като проблемът с мургавелките ескалира по всички медии, въпросните крадли са сменили стратегията си, вместо обичайните си обекти - претъпканите автобуси, те са се ориентирали главно към моловете, клубовете и магазините.

За това стана ясно от коментарите във Фейсбук групата „ВНИМАНИЕ!!! Крадлите на Варна!“. Калоян Георгиев съобщи, че той и включилите се в акцията граждани са поставили ултиматум на полицията до 26 януари. Ако до тогава няма заловена джебчийка, варненци пристъпват към протест в село Игнатиево.

 

„Не искам да се стига до такъв, защото са много недоволните хора и най-вероятно ще се наложи да се намесва жандармерията. Но няма друг вариант. 10 месеца чакаме и разчитаме на полицията. Резултат никакъв“, коментира Георгиев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.