Внимание: Точат пари в нета с името на Български пощи!

https://crimes.bg/index.php/analizi/vnimanie-tochat-pari-v-neta-s-imeto-na-balgarski-poshti/42991 Crimes.bg
Внимание: Точат пари в нета с името на Български пощи!

 

Огромна измама в интернет тече от седмици!

Измамите в нета са толкова много, че не всяка прави впечатление. Една от тях обаче се набива на очи, защото е свързана с името на Български пощи.

Оказва се, че има хора, които са получили и-мейл уж от Български пощи, чрез който са били източени банковите им сметки.

„Получих писмо, чийто автор се представяше за Български пощи. В него пишеш, че имам пратка от чужбина, чиято доставка не е заплатена и за да я получа, трябва да платя 6,79 лв.“, разкрива М. Г., който е сред жертвите на измамата.

В писмото има бутон „Пристъпи към плащане“ и щом бива натиснат, кошмарът за потърпевшия започва. За да плати тази наглед неголяма сума, се искат данните на дебитната/кредитната му карта и щом те бъдат въведени, измамникът получава пълен достъп до банковата сметка.

Тази схема е добре изпипана и досега има притеснително висок процент на успеваемост, понеже е от името на Български пощи. От самото дружество предупреждават хората да не вярват на фалшиви и-мейли, защото там няма практика да се искат пари онлайн.

Това, което прави измамната схема успешна, е, че се представя, че идва пратка от чужбина, а много българи имат близки зад граница. Те се надяват, че ще получат финансова помощ от близките си в чужбина, които са по-добре финансово от тях, но всъщност падат в капан и биват ограбени най-безскрупулно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.