Внимание! Коронавирусът роди ново престъпление

https://crimes.bg/index.php/analizi/vnimanie-koronavirusat-rodi-novo-prestaplenie/42426 Crimes.bg
Внимание! Коронавирусът роди ново престъпление

 

Не споделяйте къде възнамерявате да изкарате предстоящите празници

По всичко личи, че престъпниците не почиват и миг.

 

Органите на реда алармират, че коронавирусът е родил ново престъпление.

 

Напоследък се наблюдава нов модел при извършването на домови кражби у нас.

Регистрирани са няколко престъпни групи, които обират предимно горните етажи на жилищни сгради, както и офиси, намиращи се на първите етажи.

 

Основната причина за тази промяна е коронавирусът, заради който голяма част от хората преминаха на хоум офис.

„Хората знаят, че жилищата на първия етаж са рискови. В тази връзка са ги обезопасили по по-добър начин с оглед на това, че са на първия етаж. Докато хората на по-горните етажи мислят, че няма как да им се случи и са по-малко обезопасени“. Това разкри каза в ефира на bTV Марио Киричков от сектор „Престъпления срещу собствеността“ към СДВР.

 

На първите етажи обирджиите залагат на малките търговски обекти заради парите, както и на офисите, които оставят пари в касите.

„Това в повечето случаи е плод на информация кога се събират, кога се концентрират в определения офис и колко време стоят там“, допълва Киричков.

 

През миналата седмица трима маскирани обрали столична аптека. При старта на обира активирали СОТ, за да установят за колко време ще пристигне дежурният екип. Час по-късно влезли в аптеката.

 

Добре е да сте наясно с факта, че са нужни две минути на обирджиите, за да разбият блиндирана врата и още една минута, за да взломят сейф.

След това си тръгват абсолютно спокойно.

 

Съветът, който органите на реда отправят към гражданите е да не споделят в социалните мрежи къде възнамеряват да изкарат предстоящите празници, както и какво ще си купят, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.