Внимание: Фалшиви обувки заливат пазара у нас

https://crimes.bg/index.php/analizi/vnimanie-falshivi-obuvki-zalivat-pazara-u-nas/42207 Crimes.bg
Внимание: Фалшиви обувки заливат пазара у нас

Внимание: Фалшиви обувки заливат пазара у нас

Обувки с ниско качество се предлагат за маркови. Те са внос от Турция или Китай. Пред Агенция „Митници” се декларират на цена от 15 ст. за чифт. По закон вносителите плащат ДДС върху декларираната страна. Но след това внесените за 15 ст. обувки се предлагат на цена от 100-120 лв. В повечето случаи търговците не плащат ДДС върху разликата в сумата от 15 ст. до продажната цена на обувките, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

НАП вече стартира масови проверки по търговските обекти за предлагането на обувки, внесени от Турция и Китай на занижени цени.

От приходната агенция затягат контрол за стоки, които се облагат с ДДС при внос. Целта на акцията е да се проследи целият път на стоката и да се заплати реално дължимия данък добавена стойност.

Две са опциите за стоки, които се внасят у нас от страни извън ЕС. Едната е за внос и за транзитно преминаване. У нас не се дължи ДДС във втория случай, а в държавата, която е крайна дестинация. Когато вносът е директен някои търговци плащат ДДС върху занижени цени, които се обявяват при влизането на стоката у нас, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.