Влиятелен политик от ГЕРБ осигурявал чадър на фермерите-убийци от Антон (Скандални разкрития за безчинствата им)

https://crimes.bg/index.php/analizi/vliyatelen-politik-ot-gerb-osiguryaval-chadar-na-fermerite-ubiyci-ot-anton-skandalni-razkritiya-za-bezchinstvata-im/42910 Crimes.bg
Влиятелен политик от ГЕРБ осигурявал чадър на фермерите-убийци от Антон (Скандални разкрития за безчинствата им)

 

Влиятелен политик от ГЕРБ осигурявал чадър над братята-фермери, отговорни за зверското убийство в село Антон, узна Crimes.

Двамата арестувани – Дончо и Красимир Петрови, са едни от най-крупните арендатори в региона. Те притежават или са наели стотици декари пасища, за които всяка година получават огромни субсидии от ЕС. И тъй като това не им стигало, те постоянно заплашвали останалите фермери да им преотстъпят земите си.

Отделно от това те отглеждат и коне, за които също получават допълнителни субсидии. Чрез сдружение, в което участие взема Дончо Петров, в момента се изпълнява европроект за стотици хиляди левове за развъждане на коне.

Любопитното е, че първоначално проектът е бил отхвърлен заради нередности в документите, но тогава се е намесил въпросният гербаджия. Той уредил еврофинансирането да бъде отпуснато като, естествено, получил подобаваща ответна услуга за благодарност. Петров притиснал всички свои хора в селото, както и работниците си, да пуснат правилната бюлетина на изборите през миналата година.

Случайно или не, съпругата на единия брат работи в общината. Сред задълженията й е да се грижи за кадастъра и да поддържа списъка със собствениците на земи. Заради убийството на пастира Иван и всички тези съмнителни съвпадения, в Антон в момента тече специализирана полицейска акция. Не са малко оплакванията на местните, че над братята от години е опънат чадър, което им позволява да безчинстват и да дерибействат безнаказано.

От съобщение на МВР става ясно, че тези жалби не са безпочвени. Красимир Петров има три присъди, отделно има и 4 криминални регистрации. На последните избори е викан в полцията заради съмнения за купуване на гласове. Той на няколко пъти си позволява да заплашва униформените със саморазправа и да ги обижда.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.