Видео: Кирил Киров - Японеца кой дава гаранция, че няма да ме застрелят

https://crimes.bg/index.php/analizi/video-kiril-kirov-yaponeca-koy-dava-garanciya-che-nyama-da-me-zastrelyat/37363 Crimes.bg
Видео: Кирил Киров - Японеца кой дава гаранция, че няма да ме застрелят

Кирил Сотиров Киров, по прякор Японеца, е роден през 1963 г. Криминалните хроники твърдят, че преди 10 ноември 1984 г. заминава за САЩ, където забогатява, но е уличен в незаконна дейност и върнат в България. В началото на 90-те години започва съвместен бизнес с Иво Карамански. През 1995 г., когато Карамански трябваше да плати 700 000 лева "парична гаранция", за да излезе от следствения арест, именно Японеца я осигури в найлонов пазарски плик. "Кръстникът" напусна тогава с автомобил с тъмни стъкла на ромския бос.Твърди се, че от този период се занимава с трафик на наркотици през България. През 2003 г. името му попада в доклад на Дирекция "Координация и информационно-аналитична дейност" на МВР като един от наркобароните на България, но самият той никога не е обвинявам за трафик и разпространение на наркотици, въпреки че негови приближени са били залавяни с амфетамини.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.