Важно за абонатите на ЕНЕРГО ПРО: Не отговаряйте на това писмо!

https://crimes.bg/index.php/analizi/vazhno-za-abonatite-na-energo-pro-ne-otgovaryayte-na-tova-pismo/38970 Crimes.bg
Важно за абонатите на ЕНЕРГО ПРО: Не отговаряйте на това писмо!

Поредната опасна измама плъзна във виртуалното пространство

Клиенти на ЕНЕРГО ПРО сигнализират за поредната опасна измама в интернет. Те са получили са получили съобщения на електронните си пощи. Писмата са подадени от името на компанията.

От написаното в тях става ясно, че са били „надвзети" суми от определени клиенти. За да ги получат обратно, гражданите трябва да споделят лични данни на изпратения линк, който се оказва, че е зловреден.

Компанията, която обслужва клиенти от Североизточна България, съобщава, че при наличието на казус, свързан с връщане на пари, сумата се приспада от следващата фактура.

Дружеството припомня, че възстановяване на суми в брой или по банков път, се осъществява единствено след подаване на заявление в Център за обслужване на клиенти или чрез изпращане на имейл до следния адрес [email protected] За целта изпратения документ е необходимо да бъде подписан с квалифициран електронен подпис.

ЕНЕРГО ПРО припомня, че не изисква потвърждение на данни за банкови сметки по имейл.

Дружеството препоръчва на клиентите си при възникването на съмнения за достоверността на изпратени имейли или други въпроси, да използват контактите на обратна връзка на официална интернет страница на ЕНЕРГО ПРО. Компанията съветва абонатите си да не споделят своите лични данни без да се уверят предварително в достоверността на получения имейл.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.