Васил Илиев разстрелян от сърбин и български командос (Ето кои са убийците му)

https://crimes.bg/index.php/analizi/vasil-iliev-razstrelyan-ot-sarbin-i-balgarski-komandos-eto-koi-sa-ubiycite-mu/43017 Crimes.bg
Васил Илиев разстрелян от сърбин и български командос (Ето кои са убийците му)

 

Почти 27 години след първото в България поръчково мафиотско убийство – това на основателя на борческата групировка ВИС Васил Илиев, имената на физическите му екзекутори бяха оповестени, узна Crimes.

Криминално проявеният рецидивист Николай Генов-Тавата обяви, че Васил Илиев е бил ликвидиран от сръбския наемен убиец Божко Пантич и български наемник, известен с фамилията си Пинайчев. Според Тавата убийците на Илиев са българин и сърбин. Той разказва, че бил изпратен да прибере Пантич и Пинайчев от вила над хижа „Монатна“ над столичния квартал Драгалевци, тъй като мъжете спешно трябвало да бъдат скрити.

Заради това Тавата ги прибрал в дома си. Според думите му Пантич и Пинайчев са наемни убийци, които сами създали плана за убийството на Васил Илиев и в последствие го реализирали. „Те сами ми казаха, че са го застреляли“, твърди той.

Припомняме ви, че Васил Илиев беше разстрелян на 25 април 1995 година на път за ресторант Мираж в столичния квартал Гоце Делчев. Убийците са били поне двама, а охраната на боса не е могла да направи нищо, освен да констатира смъртта му.

Разкритията на Тавата, дори и да са правдоподобни, обаче, едва ли ще доведат до подновяване на азследването от страна на МВР, тъй като давностният срок вече е изтекъл.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.