Васил Божков пръснал милиони, за да не го върнат в България

https://crimes.bg/index.php/analizi/vasil-bozhkov-prasnal-milioni-za-da-ne-go-varnat-v-balgariya/41175 Crimes.bg
Васил Божков пръснал милиони, за да не го върнат в България

Васил Божков пръснал милиони, за да не го върнат в България

 

Стана ясно колко е платил Божков за бягството си от България. 

 

Хазартният бос е броил милиони долари хонорари на чужди адвокати, които да му помогнат да избегне екстрадирането в Българя. Запознати със ситуацията с укриващия се в Дубай бизнесмен, обвинен в 19 престъпления, разкриха че той е пръснал огромна сума пари.

 

За разлика от него, дясната му ръка Георги Попов пристигна в България, придружен от съдебна охрана. Вчера Георги Попов бе разпитван цял ден, предава БНТ.

 

Пред разследващите Попов е разказал, че искал са се прибере още в края на миналата година, но адвокатите на Божков настоявали това да не се случва. Влошеното здравословното състояние на член на семейството му е една от причините той да иска да се прибере в родината.

 

В показанията си Попов е оказал съдействие на разследването, като е отговорил на редица въпроси за хазартните схеми.

 

Не е изключено днес прокуратурата да поиска по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража". На Попов ще бъде наложена забрана да напуска страната, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.