Учител по математика във Видин наби ученик (Всичко за скандала)

https://crimes.bg/index.php/analizi/uchitel-po-matematika-vav-vidin-nabi-uchenik-vsichko-za-skandala/43175 Crimes.bg
Учител по математика във Видин наби ученик (Всичко за скандала)

 

Поредна скандална случка в родното образование разбуни духовете, видя Crimes.

Инцидентът се е разиграл в училище във Видин, като в основата му са учител в училището и негов ученик. Възпитателят е ударил тийнейджъра по време на час по математика в местната природо-математическа гимназия.

Повод за агресията на учителя е умишлена провокация от страна на деветокласника. Това твърди директорката на училището Румяна Петрова. Пред журналисти тя обясни, че и самите ученици от класа са си признали, че са имали уговорка умишлено да дразнят учителя си, за да видят докъде ще му издържат нервите

„Точно това бяха думите на децата. А в същото време настояват пред мен да не се предприемат никакви административни мерки спрямо колегата, защото той е бил изключително добър, чувствителен“, разкри Петрова.

Въпросният учител е един от ветераните в гимназията. Има 40 години трудов стаж и досега не е имал нито едно наказание. Тепърва етичната комисия ще реши дали трябва да бъде наказан и в тази ситуация и ако да – по какъв начин.

„Аз така или иначе не приемам тази негова постъпка, има си много други начини, които колегата признава за сигнал, доклад по отношение на поведението на тези деца и оттук насетне вървим към сериозно дисциплинарно наказание“, заяви още Петрова.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.