Учени от Ухан с шокиращо разкритие за коронавируса: Той е навсякъде!

https://crimes.bg/index.php/analizi/ucheni-ot-uhan-s-shokirashto-razkritie-za-koronavirusa-toy-e-navsyakade/38660 Crimes.bg
Учени от Ухан с шокиращо разкритие за коронавируса: Той е навсякъде!

Учени от Ухан направиха шокиращо разкритие за коронавируса. Те са стигнали до извода, че той заразява едновременно повърхностите и въздуха в близост до пациентите и на 4 метра от тях. Изследването, което доказва това, е направено в болница на китайския град Ухан. Резултатите от него са публикувани от американските Центрове за превенция и контрол на заболяванията, съобщава агенция Франс прес, цитирана от БТА.

 

За целта на изследването са взети проби и от болница Хуошъншан, която бе построена за 10 дни в началото на епидемията в града.

 

Пробите, които са били подложени на изследване, са от пода, компютърните мишки, кофите за отпадъци, маските на пациентите, рамките на леглата и дръжките на вратите, защитното облекло на медиците, вентилационните отвори. Изследван е и въздуха в няколко стаи. 

 

Установено е, че КОВИД-19 присъства не само във въздуха, но и по повърхността на предметите в реанимацията. Вирусът е открит и в общото отделение.

 

Зоните с най-висока концентрация на вируса са в близст до пациентите в интензивно отделение. Компютърните мишките, следвани от кофите и от леглата и дръжките на вратите, са най-заразените предмети. По подметките на обувките на лекуващия персонал е имало също следи от вируса.

 

Учените препоръчват дори използваните маски да бъдат дезинфекцирани преди изхвърлянето им.

 

Фактът, че вирусът е във въздуха на 4 метра от болния, навежда на мисълта, че за да се охрани заразата хората трябва да са на дистанция от 4 метра. Върху вентилационните отвори на стаите също е открит коронавирус, пише БЛИЦ. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.