Учени бият тревога с важно предупреждение към СЗО

https://crimes.bg/index.php/analizi/ucheni-biyat-trevoga-s-vazhno-preduprezhdenie-kam-szo/39010 Crimes.bg
Учени бият тревога с важно предупреждение към СЗО

Учени бият тревога и отправят важно предупреждение към СЗО

Учени бият тревога и отправят важно предупреждение към СЗО пО отношение на предлаганите мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

Експерти, които се занимават с проучвания на вируса, са категорични, че той се пренася чрез малки капчици във въздуха и по този начин може да зарази човек.

Те отправят призив към СЗО да промени препоръките, съобщават световните осведомителни агенции.

Здравната организация продължава да твърди, че коронавирусът се разпространява от човек на човек и предаването му става чрез малки капчици от носа или устата, отделящи се при говор, кашляне или кихане.

Общо 239 учени от 32 държави са изпратили отворено писмо до здравната организация. Още тази седмица събраните от тях доказателства ще бъдат публикувани в здравен журнал.

"Ройтерс" се обърна към СЗО с молба за коментар, но все още няма отговор от организацията.

Учените, които са извършили проучванията, алармират, че коронавирусът се пренася по въздуха. Те предупреждават, че той може да зарази хората и при вдишване.

Според "Ню Йорк таймс" твърди, че СЗО счита, че тези доказателства не са убедителни. Изданието съобщава, че здравната организация не вярва в пренасянето на вируса по въздушно-капков път.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.