Трагедия: Ковид-19 покоси и сина на д-р Вакльов

https://crimes.bg/index.php/analizi/tragediya-kovid-19-pokosi-i-sina-na-d-r-vaklyov/39364 Crimes.bg
Трагедия: Ковид-19 покоси и сина на д-р Вакльов

Синът на д-р Вакльов също не успя да се пребори с коронавируса

Синът на д-р Вакльов - кардиологът от болница "Пулс" д-р Емил Вакльов,  също издъхна от коронавирус. Той е починал в Пирогов, съобщава Блиц, позовавайки се на Struma.com. 

Кардиологът бе настанен в реанимацията на столичния институт след рязко влошаване на състоянието му.

Д-р Вакльов  издъхна дни след смъртта на баща му д-р Муса Вакльов, който бе личен лекар в село Краище. Най-вероятно по-възрастният лекар се е заразил, помагайки за лечението на заразените шивачки от цеха в Разлог. Майката на кардиолога също е настанена в ковид реанимацията на "Пирогов". Тя също е в тежко състояние. Жителите в цялата община Белица са потресени от трагедията.Повече от три десетилетия те са разчитали на д-р Муса Вакльов, който е лекувал хората в село Краище заедно със съпругата си. 

Пациенти на д-р Муса Вакльов разкриват, че той е спазвал стриктно мерките.

"Учеше ги човекът - слагайте маските, пазете се на 2 метра", коментира пред БНТ Емине Шольова.

След смъртта му селото остава без лекар. През последните дни не са регистрирани нови случаи на COVID-19 в общината, но под домашна карантина има около 20 души в областта.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.