Томислав Дончев отговори на президента: Да се смирим и да си гледаме работата

https://crimes.bg/index.php/analizi/tomislav-donchev-otgovori-na-prezidenta-da-se-smirim-i-da-si-gledame-rabotata/38639 Crimes.bg
Томислав Дончев отговори на президента: Да се смирим и да си гледаме работата

Томислав Дончев отговори на президента по време на извънредния брифинг. Той заяви, че целта на днешната среща не е ответен огън срещу Румен Радев, а внасяне на яснота. Вицепремиерът заяви, че към момента са разпределени защитни маски за специализирания персонал, както и специализирани облекла, защитни очила, защитни шлемове, спирт и гел за дезинфекция.

 

Ген. Мутафчийски поясни, че първият етап е започнал след първата положителна проба за коронавирус и е продължил до стотния положителен резултат.

 

Шефът на щаба заяви, че при втория етап вниманието е насочено към всички болници, спешните медицински служби, гранична полиция, чиновниците в учрежденията с чести срещи. През период се е разширил кръгът от лаборатории. Генералът добави, че предстои откриването на лаборатория в Пловдив. Той заяви, че държавата поема 1560 лева от възнаграждението на медиците. 

 

В заключение Томислав Дончев коментира изказването на президента. Той цитира думите на Гьоте: "Колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го и разбрали."

 

Вицепремиерът добави, че от скромния си опит във ВСС, команди като "кръгом марш" се задават от по-висши към по-нисше стоящи.

 

Той попита коя команда да изпълняваме - тази от трети март или тази от преди една седмица. 

 

Томислав Дончев се обърна към президента с призив да спазва собствената си препоръка.

 

"Нека всички да се смирим и да си гледаме работата", заключи той, цитиран от БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.