Терор в Бурса! Един загинал при бомбен атентат

https://crimes.bg/index.php/analizi/teror-v-bursa-edin-zaginal-pri-bomben-atentat/43069 Crimes.bg
Терор в Бурса! Един загинал при бомбен атентат

 

Терор вцепени от ужас турския град Бурса, узна Crimes.

Един човек е загинал, а четирима други са били ранени след бомбено нападение срещу автобус в града. Возилото е превозвало служители на затвор в северозападния турски град.

Единият от ранените е в изключително тежко състояние, лекарите се борят да спасят живота му. Бомбеното нападение е било извършено при преминаването на автобуса по път в квартал Йени Караман.

Според разследващите бомбата е била взривена от разстояние, с дистанционно управление като терористите са изчакали докато автобусът преминава по пътя. „Разглеждаме случая като терористично нападение“, каза валията на Бурса Якуп Джанболат, като добави, че министрите на вътрешните работи и на правосъдието пътуват към Бурса, за да се запознаят отблизо с акта на насилие.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че властите са предприели всички необходими усилия за залавяне на нападателите. Засега липсват официални данни кой стои зад атаката и дали тя е обвързана с возещите се в автобуса.  

В същото време Турция обяви, че Босфорът е затворен за движение. В съобщение на сайта на Главната дирекция за бреговата сигурност се казва, че преминаването на плавателни съдове през пролива от север на юг е било спряно от 2:00 ч. през нощта, а в 6:15 ч. е бил преустановен и трафикът на кораби от юг на север.

Не е посочена причината за затварянето на пролива.

Засега не е известно кога ще бъде възстановен трафикът.

Източник: ТРТ-Хабер

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.