Тъмни облаци надвиснаха над бащата на двете убити деца в Сандански

https://crimes.bg/index.php/analizi/tamni-oblaci-nadvisnaha-nad-bashtata-na-dvete-ubiti-deca-v-sandanski/41161 Crimes.bg
Тъмни облаци надвиснаха над бащата на двете убити деца в Сандански

Тъмни облаци надвиснаха над бащата на двете убити деца в Сандански

 

Бащата на двете убити деца в Сандански - Георги Трайков, е упражнявал домашно насилие над жена си Кристина Дунчева. Това стана ясно след разпит на 6 свидетели и писмените показания на Дунчева и Трайко. Окръжните съдии прецениха, че молбата за защита на Кристина Дунчева е основателна, пише БЛИЦ, позовавайки се на struma.com.

 

След заседанието мерките за защита са потвърдени и Трайков има забрана да доближава жена си за срок от 1 г. - до 15 януари 2022 г.

 

Според магистратите психическият тормоз, упражняван от Трайков към Кристина, е форма на домашно насилие.

 

Драмата се разигра през ноември миналата година, когато 3-годишната Ивон и 5-годишния Васил бяха намерени заклани в дома им в Сандански.

 

Тогава тяхната майка Кристина Дунчева бе арестувана и обвинена в жестокото убийство. Жена бе в неадекватно състояние след извършване на зверството.

 

Окръжният съд в Благоевград отмени решението на Районен съд – Сандански в частта, с която Георги Трайков е осъден да заплати глоба 1000 лв, и потвърди решението изцяло в частта, в която е издадена заповед за защита в полза на жена си Кристина Дунчева.

 

Според състава на Окръжен съд Благоевград наложената глоба на Трайков в максимален размер от 1000 лв. е неоснователна, заради това, че той не е осъществил физическо насилие. Магистратите редуцираха размера на глобата до 500 лв. В останалата част първоинстанционното решение е потвърдено изцяло.

 

Магистратите стигнаха до извода, че преди 5 октомври 2020 г. отношенията между Кристина и Георги са се влошили. Данните по делото, сочат, че още сутринта на 5 октомври 2020 г. те са се скарали, а поведението на Трайков излязло извън обичайното на ежедневния живот с друг човек.

 

Според съда установено е, че по отношение на Кристина, той е отправил заплаха за физическо унищожение, което следва да се третира като акт на психическо насилие. Трайков също е подал сигнал за упражняване  на домашно насилие от Кристина, но той е отхвърлен.

 

"Дори и Кристина да е отправила обидни според него изрази, не всяко конфликтно поведение и грубост могат да се квалифицират като домашно насилие", аргументират решението си магистратите. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.