Стотици пострадали в нова измама: Мъж изгоря с 20 000 лева

https://crimes.bg/index.php/analizi/stotici-postradali-v-nova-izmama-mazh-izgorya-s-20-000-leva/40951 Crimes.bg
Стотици пострадали в нова измама: Мъж изгоря с 20 000 лева

Стотици пострадали в нова измама

Антикорупционната комисия извършва проверка по сигнали за групата, обвинена в измами с инвестиции в уж американски компании на фондовите борси. След като прокуратурата повдигна обвинения на задържаните, комисията се намеси. Разследващите са установили стотици пострадали. По данни на прокуратурата, групата се е облагодетелствала с милиони левове, съобщава Вести,бг, позовавайки се на NOVA.

Сред жертвите на групата измамници е собственикът на автосервиз в малък балкански град.

Измамените са инвестирали в компании, които се търгуват на американската фондова борса.

Еди от потърпевшите споделя, че през юли месец 2019 година е започнал да получавам обаждания. Първо измамниците му поискали имейл адрес, за да му изпратят информация за тяхната компания.

Мъжът им отказал два пъти, но те били доста настоятелни. Предложили му да инвестира в компании, чиито акции тепърва ще бъдат пуснати за продажба. Като вероятността за печалба е над 200 %.

Инвестиционните посредници убеждавали, че имат лиценз от БНБ и няма никаква опасност за парите на вложителите.

Последвала нова оферта - ако инвестира още 1500 лв., могат да купят акции на изключително изгодна цена. Последвали нови плащания от страна на измамения.

След като инвестирал общо 7 000 лева, мъжът поискал да разбере как и кога ще може да получи печалбата си, въпреки че доходността била 70%, според отчетите, които получавал

И така, той продължил да инвестира, докато общата сума набъбнала до 20 хил.лв. Когато поискал да изтегли част от печалбата, започнало прехвърляне между служители в компанията. Установил, че е измамен в началото на април, когато прокуратурата обяви, че е разбила банда, присвоила над 1 млн. лева по тази схема.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.