Стана ясно защо обирът във Видин е бил неуспешен

https://crimes.bg/index.php/analizi/stana-yasno-zashto-obirat-vav-vidin-e-bil-neuspeshen/41305 Crimes.bg
Стана ясно защо обирът във Видин е бил неуспешен

Стана ясно защо обирът във Видин е бил неуспешен

Извършителите на неуспешния обир във Видин все още се издирват. Самоличността на мъжете, които въоръжени и с маски се опитаха да ограбят пощата в крайдунавския град, все още не е установена.

В сградата, според прокуратурата, е имало над един милион лева, които се пазили от портиер и датчици на охранителна фирма.

Денчо Белев от отдел „Сигурност” в Български пощи заяви, че системата в Български пощи е изградена по начин, по който имаме няколкослойна степен на защита. Тя включва, както физически прегради, но и технически средства за сигурност.

Той обясни, че системата е изградена по начин, който да не допуска достъп до основното касово помещение, където се намират средствата.

Той допълни, че един милион лева не се охраняват само от един човек.

"Самият факт, че сме реагирали адекватно означава, че системата се е задействала адекватно и си е свършила работата”, споделя още експертът, цитиран от БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.