Стана ясно коя е жената, блъсната на пешеходна пътека в Пловдив

https://crimes.bg/index.php/analizi/stana-yasno-koya-e-zhenata-blasnata-na-peshehodna-pateka-v-plovdiv/41491 Crimes.bg
Стана ясно коя е жената, блъсната на пешеходна пътека в Пловдив

Стана ясно коя е жената, блъсната на пешеходна пътека в Пловдив

Ясно е коя е младата жена, която в сряда бе блъсната на пешеходна пътека в Пловдив от шофьорка на джип. Пострадалата е лекарка, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

Д-р Петя Аргирова пресичала булеварда, за да отиде на работното си място в Инфекциозна клиника. Точно в този момент тя била пометена от чернокосата Мария.

През цялото време, докато случайни хора се борели да запазят в съзнание блъснатото момиче, шофьорката повтаряла, че жертвата й трябва да умре, защото е „нефилим“. Заплашвала и свидетелите, че те също трябва да бъдат убити, защото и те са „нефилими“ и защото не знаели значението на тази дума.

Това споделя жената, която е била зад волана на втора кола след джипа на Мария.

Нели е била в колата си заедно със сина си. Мария ги заплашила и двамата. Ядът й бил провокиран от това, че те не знаели какво означава думата „нефилим“. Признала им, че „целият град я знаел“ и че тя щяла да продължи да убива нефилими. Казала им, че те вече били мъртви и затова трябвало да бъдат убити.

 

„Не можем да спим. Не можем да забравим тези ужасяващи думи. Тази жена не трябва да бъде пускана от затвора. Не трябва да й се разрешава да шофира повече. Ако утре я пуснат, и тръгне с нож да убива невинни хора, тогава?“, коментират очевидци.

Пътното произшествие станало малко преди светофара на „Пещерско шосе“ при отбивката за квартал „Прослав“. Очевидци на случилото се видели как младо момиче пресича на пешеходна пътека, когато джип „Волво“ влиза в насрещното нарочно и се забива директно в пешеходката.

Докато случайни минувачи оказвали помощ на пострадалата, през цялото това време шофьорката на джипа стояла отстрани и се наслаждавала на стореното.

По думите й джипът на Мария, както се казва шофьорката, бил тотално смачкан отпред. „Броня, капак, фар бяха смачкани. А блъснатото момиче е едва 45 кг.

Блъсната пешеходка е на 31 години.  Д-р Петя Аргирова пресичала булеварда, за да отиде на работното си място в Инфекциозна клиника. Тя е завършила Медицинския университет в Пловдив преди няколко години с отличен успех и награда „Златен Хипократ“.

От прокуратурата в Пловдив съобщиха, че в момента състоянието й е стабилно, но има травми по лицето и носа, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.