Стана ясно кой е виновен за верижната катастрофа в столицата

https://crimes.bg/index.php/analizi/stana-yasno-koy-e-vinoven-za-verizhnata-katastrofa-v-stolicata/42298 Crimes.bg
Стана ясно кой е виновен за верижната катастрофа в столицата

Стана ясно кой е виновен за верижната катастрофа в столицата

Вече е ясно кой е шофьорът, предизвикал мелето в столицата, което започна с полицейската и приключи с тежка верижна катастрофа. Виновникът е 16-годишен младеж.

Полицаите в село Владая забелязват, че той се държи неадекватно, тъй като едва не прегазил пешеходец на пешеходна пътека.

Главен инспектор Тони Славеев от СДВР сподели в ефира на "Здравей, България", че младежът не е спрял при показване на палката и това е станало причината за гонката с органите на реда.

16-годишният шофьор не е спрял на червен светофар на повече от 10 големи кръстовища в столицата.

При сблъсъка той 12 автомобила, сред които и патрулка. Виновникът е задържан в Трето районно управление. 

Пробите му за алкохол или наркотици са отрицателни.

Младежът е бил в лъскавото ауди заедно със свои приятели.

На булеварда той се удря в автобус и в още 10 коли, сред които и джип.

След сблъсъка той отвори вратата на колата и се измъкнал. Младежът успял да избяга от местопроизшествието, но след кратко преследване е бил заловен, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Телеграф".

Следва дерегистрация на колата и в случая наказателна отговорност може да бъде предявена единствено към нейния собственик.

Непълнолетният водач няма да бъде подведен под отговорност. Единствено ще се води на отчет в Детска педагогическа стая, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.