Софийски лекар загази здраво заради фалшив сертификат

https://crimes.bg/index.php/analizi/sofiyski-lekar-zagazi-zdravo-zaradi-falshiv-sertifikat/42175 Crimes.bg
Софийски лекар загази здраво заради фалшив сертификат

Ето какво се случи с лекар след като го спипаха с фалшив сертификат

 

Софийски лекар загази здраво, след като го спипаха с фалшив сертификат. Това съобщават от Софийска районна прокуратура, където е привлечен към наказателна отговорност 53-годишен лекар от столицата. Той е съставил неистински сертификат за ваксина срещу COVID-19.

 

Това се е случило на 27.05.2021 г. в ДКЦ на бул. „Царица Йоана“ в гр. София. Обвиняемият лекар Р.Б. е в качеството си на общопрактикуващ лекар. Той е издал на Й.В. документ с лъжливо съдържание - става въпрос за „лъжливо свидетелство за състоянието на здравето му“ и по-конкретно цифров COVID сертификат, удостоверяващ поставянето на ваксина срещу вируса.

 

По чл.312, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство. Доказателствата, събрани в хода на разследването, са достатъчни за привличане на лекаря към наказателна отговорност.

 

Наложена му е мярка „парична гаранция“. Лекарят трябва да заплати сума в размер на 2000 лева, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.