След ареста на Митьо Очите: Кой ръководи дрогата в Бургаско?

https://crimes.bg/index.php/analizi/sled-aresta-na-mityo-ochite-koy-rakovodi-drogata-v-burgasko/43083 Crimes.bg
След ареста на Митьо Очите: Кой ръководи дрогата в Бургаско?

 

Митьо Очите вече не е тартор на наркобизнеса в Бургас и региона, узна Crimes.

Макар да се смята, че именно той разпределя бизнеса с дрога по южното Черноморие, се оказа на практика, че това не е съвсем вярно. И към момента никой не е наясно кой е ръководителят на смъртоносния бизнес.

Под сурдинка се говори, че дрогата се пласира от „млади пишлигари“. Адвокатите на Очите пък твърдят, че срещу него няма никакви солидни доказателства за негова евентуална лидерска роля.

Нещо повече, очевидно доскорошнният наркобос не иска да свързват повече името му с подобен тип бизнес и се е заканил да съди всеки, който го направи. Край морето се твърди, че силен в столицата наркодилър е поел дрогата в Бургас и околните курорти.

Факт е, че напоследък в този край се залавя все по-малко наркотик, а пласирането е голямо, особено лятото, заради многото чуждестранни туристи.

Припомняме ви, че Димитър Желязков беше осъден на затвор за разпространение на наркотични вещества и пране на пари. Първоначално Очите и адвокатите му се опитаха да обжалват присъдата пред Върховния касационен съд, но висшите магистрати отказаха да преразглеждат делото. Мотивът за това беше, че ако се допусне подобно действие, това ще създаде реален риск всяко съдебно споразумение на бъде подлагано на следваща преоценка. Това ще доведе до неравнопоставено третиране на подобни случаи.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.