Скандални разкрития: Жената на депутат от ИТН лъсна в ДДС афера (Подробности)

https://crimes.bg/index.php/analizi/skandalni-razkritiya-zhenata-na-deputat-ot-itn-lasna-v-dds-afera-podrobnosti/43066 Crimes.bg
Скандални разкрития: Жената на депутат от ИТН лъсна в ДДС афера (Подробности)

 

Съпругата на скандалният депутат от „Има такъв народ” Танер Тюркоглу изскача от афера с ДДС, видя Crimes.

Става дума за десетки хиляди левове, които Фахрие е пропуснала да издължи на хазната през последните няколко години.

След като дълго време минава между капките, миналата година от НАП най-сетне започват проверка по случая.

Назначената ревизия доказва неплатените налози и върху имуществото на депутатската половинка е наложен запор. Крайната мярка става факт в последните дни на февруари тази година. Случаят така и не е обявяван публично, след натиск от хората на Слави върху шефа на НАП Румен Спецов.

Депутатското семейство набързо внася дължимата сума в бюджета, а случаят е обявен за приключен, макар за подобни действия закона да предвижда и наказателна отговорност.

От ИТН нямат никакъв интерес ровенето да продължи, защото немалка част от парите са отишли за финансиране на предизборните им кампании, миналата година, твърдят запознати. Благодарение на солидното дарение, анонимният изселник в Турция Танер Тюркоглу се намърдва на избираемо място в листите на Слави.

На изборите пред ноември Танер без малко да се прости с парламента. За да не се „обиди” дарителя, Тошко Йорданов е принуден да се откаже от мястото си в Пловдив-област и да влезе от другата листа в областният град.

Така е прецакан международният секретар на партията и експерт по национална сигурност Димитър Гърдев. Влиза обаче анонимника Танер Тюркоглу. Съпругата му Фахрие пък е назначена за партиен координатор в Джебел.

За четирите месеца на новия парламент, Танер така и не е запомнен с нищо от колегите си. Няма нито един внесен законопроект, изказване от трибуната или поне зададен въпрос към министри.

Остава му едната гордост, че е сред най-богатите депутати. От декларацията му пред КП КОНПИ се разбра, че има 9 апартамента и къщи за милиони левове в Турция.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.