Скандални разкрития за убиеца на немския турист

https://crimes.bg/index.php/analizi/skandalni-razkritiya-za-ubieca-na-nemskiya-turist/41746 Crimes.bg
Скандални разкрития за убиеца на немския турист

Скандални разкрития за убиеца на немския турист

Както вече стана ясно за убийството на немския турист в Златни пясъци има задържан. Той е 25-годишен германец. От Варненския окръжен съд съобщават, че убиецът Максимилиан Ш. вече е лежал в затвора. Той остава за постоянно в ареста, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Телеграф”.

Чрез видеоконферентна връзка бе разгледана мярката му, тъй като при задържането Максимилиан пробата от писиар теста му за коронавирус е с положителен резултат. Това е и причината той да бъде настанен в лазарета към ареста.

В хода на съдебния процес стана ясно, че Максимилиан е осъждан няколко пъти в Германия. От предоставената от немските власти справка става ясно, че той има няколко присъди. Обвиненията му са във връзка с извършени престъпления срещу личността и транспортно имущество.  Немският гражданин е лежал в затвора заради друго провинение -  палеж. Няколко месеца преди кървавия инцидент у нас, той е нанесъл жесток побой на свой сънродник в родината си.

Адвокатът на Максимилиан поиска от съда определяне на по-лека мярка за неотклонение. Той мотивира искането си с твърдението, че вероятността клиентът му да се укрие или да извърши престъпление не е реална, а съществува само на теория.

Магистратите от Варненския окръжен съд считат, че с наличните доказателства може да се направи извод за съпричастността на обвиняемия към случая с убийството на немския турист.

Те категорично считат, че доказателствата, с които разполагат по случая,  доказват по безспорен начин, че обвиняемият е пребил до смърт немския турист, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.