Скандални разкрития за арестувания Милен Шевкенов

https://crimes.bg/index.php/analizi/skandalni-razkritiya-za-arestuvaniya-milen-shevkenov/43668 Crimes.bg
Скандални разкрития за арестувания Милен Шевкенов

Скандални разкрития за арестувания Милен Шевкенов

 

Три месеца след ареста на Милен Шевкенов излязоха резултатите от иззетата дрога от дома му. Оказа се, че част от нея е била хума, пише БЛИЦ, позовавайки се на trafficnews.bg.

 

Адвокатът на пловдивчанина Стефан Левашки е получил резултатите от съдебно- химическата експертиза на прахообразното вещество, иззето при претърсването на жилището на Шевкена.

 

Шевкена бе задържан на 21 март на ул. "Христо Г. Данов". Полицейски автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген голф“ с пловдивска регистрация. Зад волана бил 43-годишния познайник на органите на реда под тепетата Шевкена, който пътувал заедно с друг 52-годишен криминално проявен мъж по линия кражби.

 

Водачът е бил без документи за самоличност. По време на проверката, неговият спътник се опитал да се освободи от наркотик, който носел в себе си, изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма. Последвал тест, който отчел положителен резултат за употреба на кокаин. Двете лица незабавно били задържани.

 

Имайки предвид криминалното минало на Шевкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“.

 

От жилището, в което живее със съпругата си и двете им деца, са иззети евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и прахообразно вещество.

 

"Още тогава съпругата на Шевкенов предупреди полицаите , че веществото е маската й за коса, но никой не й повярва" , припомни защитникът.

 

В края на 2020 г. Шевкена бе освободен от затвора, където излежа присъда за притежание на наркотици. Той е на пазара повече от 23 години.

 

След като се изправи в директен сблъсък с местен "наркобарон", Шевкена заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се прибра в Пловдив, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.