Скандален кипърски бизнесмен започва мащабен строеж на нов комплекс в столицата

https://crimes.bg/index.php/analizi/skandalen-kiparski-biznesmen-zapochva-mashtaben-stroezh-na-nov-kompleks-v-stolicata/38220 Crimes.bg
Скандален кипърски бизнесмен започва мащабен строеж на нов комплекс в столицата

Повече от 500 милиона евро планира да инвестира кипърски бизнесмен за строежа на жилищен комплекс край столицата. Изграждането му ще бъде в близост до Волуяк, а комплексът ще носи името "Велосити". Очакваният период за неговата реализация е осем години. 

Проектът ще бъде изпълнен от "Аристо дивелъпърс". Управителят на дружеството заяви, че е закупен парцел  с площ от 1 388 896 кв.м. с излаз на околовръстния път и Ломско шосе. 

Ще бъде инвестирана сумата от 55 милиона евро за изграждането на нов квартал и училище. 

В центъра на комплекса ще бъде локализирано модерно средно и основно училище. Желаещите да учат дам ще има възможност да избират между обучение на български и английски език.

Кварталът ще има достъп до ТЕЦ. Отпадъците от промишлена дейност няма да се изхвърлят. Те ще бъдат събирани и подложени на последващо рециклиране. 

Бизнесменът, който стои зад този проект, е Теодорос Аристодему. През последните години той се занимава активно със строителна дейност. Името му изплува и в председателския съвет на Кипърската банка. 

Репутацията му е повече от скандална. През 2015 година срещу него и срещу съпругата му бяха повдигнати обвинения за измами с имоти. Последното съдебно заседание е било отложено за месец март тази година. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.