Скандалът с газа продължава! Продадени ли са големи количества на определени фирми?

https://crimes.bg/index.php/analizi/skandalat-s-gaza-prodalzhava-prodadeni-li-sa-golemi-kolichestva-na-opredeleni-firmi/42888 Crimes.bg
Скандалът с газа продължава! Продадени ли са големи количества на определени фирми?

 

Скандалът с износа на газ, който се вихри вече няколко дена, продължава с пълна сила, узна Crimes.

Делян Добрев от ГЕРБ обяви, че от партията му разполагат с информация както за количеството, така и за купувачите и цените на газа, но няма как да я кажат публично, тъй като управляващите са се погрижили всичко това да остане в тайна от гражданите.

Енергийният министър днес говори пред депутатите по казуса с Булгаргаз, но от власстта взеха решение да засекретят заседанието. „Подписахме декларации, събраха ни телефоните - някаква много мистериозна тайнственост, която аз не разбирам", разкри народният представител от ГЕРБ.

Той разкри още, че изнесенето количество е в пъти по-високо от продаваното като излишък на борсата. Според Добрев тези факти пораждат много сериозни съмнения дали нарочно не се излиза в голям излишък, за да може големи, подбрани предварително фирми, да изкупят големите количества.

Гербаджията сподели и вижданията на партията му какво би могло да се случи в излишъка. Единият вариант е да се намали подаваната към Газпром заявка за почивните дни, което е и практика, с изключение на последния уикенд, когато това не се е случило.

Вторият вариант е натрупаният в тръбите излишък да се преразпредели към другите шест търговеца, а те да дадат от техния газ.

Според Добрев причините това да не се случва, са две: или корпуция, или пълна некомпетентност.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.