Скандалът около АМ „Хемус“ се разгаря

https://crimes.bg/index.php/analizi/skandalat-okolo-am-hemus-se-razgarya/42328 Crimes.bg
Скандалът около АМ „Хемус“ се разгаря

 

Вписванията в Търговския регистър са били обслужвани от едни и същи адвокати

Скандалът около изграждането на автомагистрала "Хемус" се разгаря.

 

С напредването му той заприличва все повече на хорър със съмнения за криминално престъпление.

 

Оказва се, че клошар е изтеглил част от преведените авансово пари за строежа на АМ „Хемус“.

Припомняме, че за тези пари вътрешният министър Бойко Рашков обясни, че са изтеглени в торби и чанти. 

 

Малоимотният Красимир Димитров Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ „Хемус“. И ако това ви се струва абсурдно, то ето какво се случва с него. След като е изтеглил парите, Митриков починал от вируса, съобщава bird.bg.

 

Разследващият сайт отбелязва, че на Митриков са му били обещани 20 хиляди лева за извършената услуга.

 

Друга сума, надхвърляща 11 милиона лева пък е била изтеглена от ММА боец от името на други две фирми.

В криминалната схема са използвани общо 5 кухи фирми и четирима пълномощника. Още три фирми участват в източването на милионите освен вече известните "Про Билдинг Груп" ООД и "Левента 90".

 

Освен това става ясно, че вписванията за трите фирми в Търговския регистър, са били обслужвани от едни и същи адвокати.

 

"Потърсени за коментар те ни разясниха, че получават комплекти с документи за вписване от свой клиент и ни насочиха към счетоводна къща, която има офиси в Лом и в София.

Репортер на Зов Нюз се свърза със собственичката на счетоводната фирма, но тя не можа да си спомни кой е идвал с документите за регистрацията и прехвърлянето на фирмите – фантоми. "Не им искаме лични карти", заяви тя", пишат още bird.bg.

 

Починалият от ковид Красимир Митриков е пълномощник на “Виндор Монтана”. По адрес, той е бил регистриран в с. Златия, област Монтана. Изтеглил е 18 618 077 лв. и ги е предал на неизвестен човек. В този неизвестен човек са се концентрирали всички пари изтеглени на каса от Интернешънал Асет Банк.

 

Съседи на Митриков разкриват, че е живял изключително бедно и е починал тази година от вируса. Преди това обаче споделил, че очаква да му платят 20 000 лв.

 

Другите две фирми – „Билдинг Конти Строй“ ЕООД и „Рич Билдинг Строй“ ЕООД, са създадени от Ярослав Стаматов Илиев от село Казичене.

Пълномощникът на двете фирми, който е изтеглил общо 11 242 408 лв., е Георги Стефанов Шкендов, пише standartnews.com. 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.