Силно земетресение разлюля Гърция

https://crimes.bg/index.php/analizi/silno-zemetresenie-razlyulya-garciya/34292 Crimes.bg
Силно земетресение разлюля Гърция

Мощно земетресение удари и Гърция, след силния трус в Турция. Земетресението в Гърция е било с магнитуд от 5,1 по Рихтер. Трусът е бил регистриран точно в 17,38 часа. Разместването на земните пластове е усетено в района на гръцкия остров Карпатос, който е разположен между Крит и Родос в южната част на Егейско море. Това съобщи в електронното си издание гръцкият вестник "Катимерини".

 

По предварителна информация на гръцкия институт по геодинамика, епицентърът на земетресението е бил регистриран на 85 километра южно от Карпатос. Дълбочината на труса е от 10 километра, съобщава изданието, пише Вести.бг.

 

Според Европейския средиземноморския сеизмологичен център силата на земетресението е 5,2 по скалата на Рихтер. Истанбулската сеизмологична обсерватория Кандилли дава по-различна информация. Според турските сеизмолози земетресението е било със сила от 5,5 по Рихтер.

 

Турция все още е изправена на нокти след поредния унищожителен трус. Последното силно земетресение в южната ни съседка взе повече от 20 жертви и остави стотици турски граждани без дом. 

 

Хиляди жители на Турция напуснаха домовете си, страхувайки се от следващо земетресение. Според сеизмолозите се очакват вторични трусове. След силното земетресение, това е нормално явление, убедени са експертите. 

 

Днес бе регистрирано поредно силно земетресение в Западна Турция. Трусът е бил с магнитуд от 5.1 по Рихтер и е усетен в Кърджали. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.