Шокиращи разкрития за убийството на Йордан

https://crimes.bg/index.php/analizi/shokirashti-razkritiya-za-ubiystvoto-na-yordan/41652 Crimes.bg
Шокиращи разкрития за убийството на Йордан

Шокиращи разкрития за убийството на Йордан

Убийството на Йордан потресе цяла България. Излязоха на бял свят смразяващи кръвта подробности за кървавата драма в село Бояново, пише БЛИЦ. 

Информационната агенция припомня, че 83-годишен мъж от село Бояново, община Елхово бе арестуван по обвинение в убийството. Той е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. Сигналът е получен на телефон 112- за труп на улицата малко след 21 часа на 29 юли, съобщиха от ОД на МВР-Ямбол.

Съседка на убития Йордан Данабашев подала сигнала. При пристигане на дежурния полицейски екип само била констатирана кончината на самотно живеещия от години и каращ на социална пенсия 62-годишен мъж, който е бил с разбит череп.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до трупа – тесла с пресни следи от кръв по тъпата част и дръжката, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

83-годишният Желязко Желязков, по чиито дрехи имало множество кървави следи, е съсед на убития.

При задържането си той е бил видимо неадекватен. Според свидетели ударите с теслата били нанасяни безразборно, черепът на жертвата бил раздробен.

Два часа преди убийството Желязко и Йордан са седели на една пейка заедно с още няколко местни жители, водел се спокоен разговор за ежедневни неща, по нищо не личало, че ще се разиграе подобна кървава драма.

Йордан бил беден човек, разчитал на социални помощи, но ходел спретнато облечен. Запознати споделял, че той не влизал в някакви пререкания, бил затворен в себе си, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.