Семейството на Милен Цветков поиска по-строга присъда за убиеца му

https://crimes.bg/index.php/analizi/semeystvoto-na-milen-cvetkov-poiska-po-stroga-prisada-za-ubieca-mu/43811 Crimes.bg
Семейството на Милен Цветков поиска по-строга присъда за убиеца му

 

Близките на Милен Цветков поискаха по-строга присъда за убиеца му, узна Crimes.

Семейството на журналиста, който загина трагично в нелепа катастрофа, е твърдо решено да протестира присъдата, която убиецът му получи. Както знаете, Кристиан Николов, който уби Цветков дрогиран до козирката, получи едва девет години затвор.

Адвокатът на близките Менко Менков разкри, че ще настоява съдът да признае, че в действията на Николов е имало евентуален умисъл. Ако това се случи, то присъдата му ще скочи на между 10 и 20 години затвор.

В последните десетилетия беше изоставено повдигането на вина при евентуален умисъл при катастрофа. Тези случаи бяха определяни като престъпления по непредпазливост. Положителна е промяната в държавното обвинение, което иска присъда за умисъл, коментира още Менков.

"В този случай има употреба на няколко наркотични вещества, превишение на скоростта посред бял ден, липсва опит да се избегне удара. Основният мотив на прокуратурата да поддържа искането си е именно умишленото действие на подсъдимия да управлява МПС, след като знае, че е употребил наркотични вещества", каза още адвокатът.

Прокуратурата вече внесе протест срещу присъдата от 9 години, която е заради неумишлено убийство. Мнозина определиха това като подигравка с паметта на журалиста.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.