Същинска война между българи и албанци в Гърция

https://crimes.bg/index.php/analizi/sashtinska-voyna-mezhdu-balgari-i-albanci-v-garciya/43704 Crimes.bg
Същинска война между българи и албанци в Гърция

Същинска война между българи и албанци в Гърция

 

Български и албански търговци в Гърция маркират териториите си.

 

Колкото и нелепо да звучи, случаят изобщо не е невинен, тъй като завърши с физическа и въоръжена конфронтация.

 

„Чух изстрел и някой зад мен каза да вдигна ръце. За щастие хората чуха това, затова излязоха на терасата и аз бях спасен“, каза 44-годишен мъж от Грузия, чиято самоличност е скрита. Нападението срещу него е извършено на плажа Neo Marmara, в Халкидики, пише БЛИЦ, позовавайки се на портала Protothema.gr.

 

Именно в тази част на гръцкото крайбрежие се водят истински „кланови“ войни между търговците на понички на плажа. 

 

Запознати споделят, че войната се води между български и албански граждани, които искат да постигнат монопол в този район.

 

Цената на поничка е около 0,50 цента, но дилърите я продават за 2 евро. Според изследването те продават около 500 до 600 понички на ден, което им носи над 8000 евро на седмица. Но голяма част от парите прибира мафията.

 

Тази информация обаче трябва да се приема с голямо внимание, тъй като плажовете не са с еднакъв размер навсякъде, което намалява или увеличава броя на туристите, които са потенциални купувачи.

 

Съобщава се, че според разработената схема, една част от продажбата отива за мафията, а другата остава за "дилъра" на понички през сезона.

 

От годините търговците на понички са във война за територии, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.