САЩ ни даде 500 000 долара, Херо Мустафа доволна от България по отношение на мерките срещу пандемията!

https://crimes.bg/index.php/analizi/sasht-ni-dade-500-000-dolara-hero-mustafa-dovolna-ot-balgariya-po-otnoshenie-na-merkite-sreshtu-pandemiyata/38681 Crimes.bg
САЩ ни даде 500 000 долара, Херо Мустафа доволна от България по отношение на мерките срещу пандемията!

Херо Мустафа смята българите и американците за братски народи, които ще се справят заедно в кризата. Доказателство за това е, че САЩ даде 500 000 долара на България като помощ срещу коронавируса!

Тези пари са предоставени на България за справяне с коронавируса. Дали ще бъдат дадени в брой или под формата на медицинска апаратура и предпазни облекла, предстои да се уточни.

„Ние няма да решим сами каква точно да бъде помощта. Това ще направим с Оперативния щаб и Министерството на здравеопазването. Те ще ни помогнат с това от какво има нужда страната”, заяви посланик Херо Мустафа.


 

Посолството на САЩ ще предостави 6500 бързи теста. Мустафа, която вече от 6 месеца е американски посланик у нас, смята, че България до момента се справя добре и мерките са ефективни.

„Ние сме заедно в това изпитание – американци и българи. Заедно можем да ограничим разпространението на COVID-19”, каза Херо Мустафа.

„Искам да благодаря на хората на първа линия – доктори, сестри, полиция, фармацевти и други, за всичко, което правят, за да ни помагат. Трябва да сте горди как се справяте с кризата и със своите хора”, каза още Херо Мустафа.

 

Тя разкри още, че студентските бригади В САЩ все още не са отменени и за момента се планира те да стартират на 11 май.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.