Румънци и албанци изправиха столичани на нокти

https://crimes.bg/index.php/analizi/rumanci-i-albanci-izpraviha-stolichani-na-nokti/42593 Crimes.bg
Румънци и албанци изправиха столичани на нокти

Румънци и албанци изправиха столичани на нокти

 

Потърпевши от набезите им са най-вече възрастните хора.

 

Крадци от румънски и албански произход обират пътниците в градския транспорт в столицата. Те задигат портмонета и мобилни телефони.

 

Навръх Стефановден само за денонощие са регистрирани 10 обира. Това съобщиха от полицията, пише БЛИЦ, позовавайки се на ,,Телеграф".

 

Пострадалите са възрастни хора. Те са пътували по линията на рейс 111. Обири са извършени в няколко тролея, както и в метрото. 

 

В Благоевград, Петрич и Сандански също има регистрирани доста подобни случай, тъй като крадците преминавали от там на път към Гърция за Нова година.

 

Те се придвижат на групи и се преструват на туристи. Първоначално заговарят жертвите си на спирките на градския транспорт и най-често ги питали как да стигнат до Централна гара.

 

Жените от групата бъркали в джобовете и чантите на жертвите си. В групичките има мъже, както и деца на по 14-15 години. С кражбата на парите се занимават мъжете

 

Вчера са открити няколко захвърлени портмонета на жертвите. От тях липсвали единствено парите. Но документите и банковите карти били непокътнати, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.